“30 shqiptarë kanë ardhur me arkivol nga Rinasi ”, ‘Xhaxhi doktori’ tregon si po fshihen vik timat! Kush largohet

Fshehja e numrit të vi ktimave nga Covid-19 ka hapur një d ebat të madh ditët e fundit.

Mjeku imazherist, Renato Osmenaj, i njohur ndryshe si ‘Xhaxhi Doktori’ ka treguar në ‘Tempora’ se ka bërë kërkime dhe ka gjetur deri më tani më shumë se 30 vi ktima që nuk janë regjistruar si të tillë për shkak të virusit.

Osmenaj ka thënë se qytetarët që kanë humbur be tejën me Covid-19 jo në spitalet covid nuk janë regjistruar nga autoritetet.

“Numrat nuk janë të saktë. Nëse dëgjojmë deklaratat e Ministrisë së Shëndetësisë nga marsi deri tani, falë masave të qeverise, në tre spitale covid ka të dhëna se sa janë shëruar apo kanë vd ekur.

Shifrat e vik timave të qeverisë janë vetëm për tre spitalet covid. Unë kam 30 emra që mund të janë të vd ekur nga Covidi dhe kanë hyrë me arkivol nga aeroporti i Rinasit, nga Turqia. Kanë shkuar 280 me charter dhe 30 kanë hu mbur bet ejën. Janë kthyer për t’u va rrosur se janë shqiptarë, nuk janë të raportuar nga qeveria. Një e kam nga Elbasani që ka vd ekur në një ambulancë të Korçës duke u kthyer, u bënë 31”, tha Osmënaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*