Merkel sh.uplakë Kryeministrave që vrapuan të va.k.sinohen: Refuzoj të marr v.a.ksinën dhe ja pse!!

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka ref uzuar që të marrë dozën e parë të v a ksinës AstraZeneca apo Biontech, pasi u ka lënë radhë të moshuarve dhe kategorive që të janë më të r i skuara.

“Unë jam 66 vjeçe dhe nuk bëj pjesë në grupin e rekomanduar për Astra-Zeneca. Por është një va ksinë e besueshme, efektive dhe e sigurt dhe është aprovuar”, tha Merkel në një intervistë për gazetën gjermane “Frankfurter Allgemeine”.

Kancelarja Merkel tha se mund të përdoret va ksina e Pfizer/Biontech për të reklamuar va k sinimin, teksa u shpreh se dozat duhet t’i jepen kryesisht të moshuarve dhe personave më të rr ez ikuar nga vi rusi.

“Unë mendoj se është e drejtë, përveç kategorisë më të rr e zikuar dhe të moshuarve, që së pari të ftohen grupet e popullsisë që nuk mund të mbajnë distancën e tyre në punë. Ne mund të ulemi në një distancë të madhe nga njëri-tjetri gjatë intervistës. Një mësuese e kopshtit, një mësuese e shkollës fillore, nuk mund ta bëjë këtë. Këta janë njerëzit që duhet të marrin radhën përpara dikujt si unë”, tha Merkel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*