“Ju lutem, va ksinohuni”, kryeministri grek jep mesazhin ur gjent: Ja çfarë do na ndodhe në shtator

Kryeministri i Greqisë, Kyriakos Mitsotakis i ka kërkuar gjithë mësuesve të vendit të tij që të va ks in ohen.

Për Mitsotakis, shtatori po vjen dhe shkollat duhet të rihapen në mënyrë të sigurt, por për këtë rruga e vetme është va ksinim i.

Ai thotë se nëse një mësues së muret është shumë e vë shtirë për t’u zëvendësuar prandaj për këtë arsye duhet va k sinimi i të gjithëve.

“Cila është politika më e mirë për të adresuar këtë çështje në mes të një pandemie? Politika më e mirë është që fëmijët tanë të kthehen në shkollë sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo është arsyeja pse va ksi nimi i mësuesve është kaq i rëndësishëm. Nëse një mësues i shkollës fillore së muret, atëherë është shumë e vështirë të zëvendësohet. Në këtë rast, shkolla ose një pjesë e saj mund të ketë nevojë të mb yllet për një ose dy javë.

Kjo është arsyeja pse, nga ky hap, unë ftoj të gjithë stafin mësimdhë nës, mësuesit dhe profesorët. Ju lutemi: Va ksi no huni! Në mënyrë që ne të jemi në gjendje të rihapim shkollat tona në mënyrë të sigurt dhe me problemet më të pakta të mundshme në shtator”- tha Mitsotakis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*